Tervehdys Meksiko Citystä!

Neljäs päivä täällä on kohta jo ohi ja en ole edes pysyny laskuissa kuinka monta kertaa oon ehtiny miettimään, että mitä ihmettä oikein teen täällä. Kaikki on niin erilaista verrattuna Suomeen; menee taas vähän aikaa ennen kuin tähän elämänrytmiin ja -tapaan tottuu. Ja siihen, että täällä ei englannilla pärjää, vaan on pakko puhua espanjaa.

Ihmiset täällä on aivan uskomattoman ystävällisiä ja auttavaisia, ja se tuntuu välillä tosi hämmentävältä. Oon jo vähitellen luopumassa ajatuksesta, että jollakin ihmisellä täytyy olla taka-ajatuksia, jos se on valmis auttamaan. En osaa kuvitella, että joku tulisi Suomessa metroasemalla mun luo ja veisi oikealle laiturille ja kertoisi vielä millä pysäkillä pitää jäädä pois ja mihin linjaan täytyy vaihtaa. Tuntuu vähän häijyltä, kun joku uhraa omaa aikaansa ja lähtee saattamaan oikealle bussipysäkille ja odottaa, että astutaan oikeaan bussiin.

Viikon paras keissi oli se, kun meillä ei ollut oikeanlaista lippua tren ligeroon ja sillä asemalla ei sattunut oleen lippujen myyntipaikkaa. Hitusen jännittikin, kun metropysäkin porteilla vartioi kaksi poliisia pumppuhaulikoiden kanssa, ettei kukaan mene pummilla. Oltiin aivan uupuneita harharetkien jäljiltä ja muhun ehti iskeä jo epätoivo. Mutta muutama hassu sekunti ja joku mies tuli meidän luo ja pelasti meidät; sen kaverilla oli kortti ja se mies päästi meidät porteista sisään laiturille. Niin me siis päädyttiin matkustamaan sen miehen siivellä. Juteltiin sen miehen kanssa koko matka ja se pääty vielä huolehtimaan meidät seuraavaankin metroon. Eli siis on ihan hyvä olla (naispuolisena) turistina täällä, kun aina on joku urhea ritari pelastamassa.

Olin aivan oikeassa siinä, ettei 20 miljoonaa ihmistä voi olla väärässä. Mexico City on hyvä paikka asua ja elää. Hieman on vielä totuttelua pumppuhaulikoita kantaviin poliiseihin ja vartijoihin, jatkuvaan halailuun ja poskisuudelmiin, ja tuliseen ruokaan.

Besos y abrazos,

Anne

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *