Centro Historico

Tämä päivä on tullut taas juostua ympäriinsä. Aamulla lähdin kahden ranskalaisen tytön kanssa keskustaan Centro Historico –nimiseen paikkaan, jota voi pitää koko Meksikon polttopisteenä. Historiallisesta keskustasta löytyy kirkot, parlamenttitalo, atsteekkien muinaisten temppelien rauniot ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Historiallisen keskustan sivukaduillakin riittää ihmisvilinää.

Historiallisen keskustan sivukaduillakin riittää ihmisvilinää.

Vierailtiin siis atsteekkien valtakunnan pääkaupungissa, joka on jäänyt nykyisen pääkaupungin, Mexico Cityn alle. Vaikka temppeleistä ei ollut paljoa jäljellä, niin museo oli kyllä todella hieno ja sisälsi paljon atsteekkien aarteita ja patsaita heidän eri jumalista. Raunioiden kiertämisen jälkeen päädyttiin tyttöjen kanssa museon kulman takana olleeseen taco-paikkaan. Tacot on täällä hieman erilaisia mihin Suomessa on tottunut: pehmeitä, pieniä, rasvaisia lettuja, jotka on taitettu kaksinkerroin ja välissä voi olla vaikka kanaa, nautaa tai perunaa. Ruoan tulisuus tuli taas kerran koettua karvaasti. Tacot itsessäänkin olivat suomalaiseen makuun tulisia, mutta otin lisäksi haarukallisen viattomalta näyttävää sipulimössöä. Ja se oli siinä. Tunnin verran kärvistelin tulisissa tunnelmissa, joten ensi kerralla olen vähän varovaisempi kaikenlaisten soossien kanssa.

Turvallinen olo, kun poliisit ja vartijat kantavat aseita.

Turvallinen olo, kun poliisit ja vartijat kantavat aseita.

Minä, Eloise ja Manun historiallisen keskustan museossa.

Minä, Eloise ja Manun historiallisen keskustan museossa.

Tänään myös varattiin Manun kanssa hotelli Acapulcosta, Tyynenvaltameren rannikolta ja käytiin ostamassa bussiliput. Joten loppuviikko kuluukin sitten Manun ja Teren kanssa Acapulcon kuuluisilla biitseillä maaten, aurinkorasvaa levitellen ja hedelmäjuomia nautiskellen. Joten ei muuta kuin pura vida! (Laitan lisää kuvia Centro Historicosta hieman myöhemmin tähän samaan postaukseen.)

Anne

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Centro Historico

  1. Lázaro Cárdenas sanoo:

    Oikein kiva lukea näitä sun kirjoituksiasi! Jatka samaan malliin ja onnea koko vaihtariajalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *